Kouzelný nápoj







Ráda bych se s vámi podělila o recept na kouzelný nápoj. Chcete?

Nejdůležitější na celé přípravě je to, že po celou dobu musíte myslet na člověka, se kterým byste si rádi nápoj vypili. Určitě se vám hned někdo konkrétní vybaví. Máte? Tak můžeme jít na to.

Nápoj budeme připravovat do oblíbeného hrnečku, do kterého obvykle pití danému člověku naléváme.

A teď už k samotnému receptu. Budeme potřebovat jeho nejoblíbenější nápoj, z kterého odměříme asi polovinu hrnečku. Tekutinu pomalu ohříváme na mírném plameni. Přidáme do ní dvě kostky ledu a mícháme v protisměru vidličkou. Na to si dejte pozor, to je velice důležitý krok. 


Nyní přihoďte květinu, kterou máte nejraději, a při tom si vzpomeňte na vaši úplně první společnou vzpomínku. Vybavuje se vám vůbec, jak a kde jste se poprvé potkali? Hlavně se nezasněte až moc, ať se vám vaše dílo nepřevaří, to by byla velká škoda.

Od přidání květiny mícháme stále v protisměru a vidličkou ještě přesně tolik dalších minut, kolik se s danou osobou známe let. Snad se dopočítáte správně 😊

Pokud už máte hotovo, vezměte si nějaký termohrnek, určitě doma alespoň jeden všichni najdeme. Nápoj do něj přelijte a vydáme se s ním na malý výlet. A víte kam? Přesně na to místo, na které jste si před chvílí vzpomněli. Tam, kde jste se poprvé potkali. Říkáte, že je to daleko? Že je to dokonce snad v jiné zemi? Ale no tak, zamyslete se trochu. Nikdo po vás nechce, abyste cestovali přes půl světa. Pořád nic? Tak já vám trošku poradím. Globus, atlas, mapy. Už tušíte? No hurá. 


 
A co teď? Že pořád nevidíte to kouzlo? A jaké kouzlo to vlastně má být? Co jste to vytvořili za lektvar?

Prozradím vám tajemství. Posloucháte? Žádné kouzlo v nápoji, co jste vytvořili, není, a dokonce bych vám neradila s ním někoho hostit. Myslíte si, že to byl podvod? Ale kdeže.

Ono tu totiž jedno kouzlo přece jen je, jen vůbec nezáleží na tom, z čeho nápoj bude, a co při jeho přípravě budete dělat. Ono je totiž úplně jedno, jestli připravíte obyčejný čaj, kávu, nebo nalijete skleničku vínu. Podstata kouzelného nápoje není v tom, z čeho je, ale s kým ho pijete. Protože nezáleží na tom co, kde, jak, ale vždy s kým. 
 
A v tom tkví kouzlo kouzelného nápoje. Je to vaše společná chvíle s osobou, s kterou ho chcete pít, na kterou si uděláte čas, abyste si spolu nápoj vypili. A je úplně jedno, jestli si u pití budete povídat, nebo si v tichosti užívat jeho lahodnou chuť. Je to jen na vás dvou, je to vaše chvíle, váš ničím nerušený čas, který vám právě kouzelný nápoj vyčaroval.

Komentáře