Víc důležitých kroků, než bylo v plánu






 
Na dnešní den se Anna tak dlouho těšila a snila o něm, a konečně byl tady. Nedokázala se ubránit, aby se neusmívala od ucha k uchu. Byl nádherný sobotní den, už jen pár dní a bude tu astronomické léto, ale podle venkovních teplot už léto začalo dávno. Bylo krásně, teplo, sluníčko svítilo, Anna poslouchala svou oblíbenou hudbu, zpívala spolu se zpěvačkou a ukrajovala kilometr za kilometrem na cestě za svým přítelem.

Na tenhle krok se už dlouho těšila, protože věřila, že to jejich vztah posune zase o kus dál. Randili spolu už několik měsíců, ale dnes poprvé ji pozval k sobě domů. Nejprve tak z legrace jí navrhl, jestli by se nechtěla k němu přijet vykoupat, když má být tak hezký víkend. Postupně z toho vyplynulo vážné pozvání, dokonce i s náznakem toho, že by mu vůbec nevadilo, právě naopak, kdyby se zdržela do neděle.

Anna si musela přiznat, že je trochu nervózní, ale mnohem víc převládalo těšení se. Přece jen, takhle úplně sami spolu měli být poprvé. Neočekávala, ani neplánovala, že by se mělo stát něco převratného, na druhou stranu si musela přiznat, že se jí ta představa úplně nepříčí, a že by se jí vlastně asi nebránila. Nechtěla ale na nic tlačit, chtěla si užívat toho, co je právě teď, a nechat všemu volný průběh.

Cestu si předem prozkoumala na internetu, nerada jezdila úplně do neznáma, takže hned poznala, že už dorazila do ulice, kde on bydlí. Žil jen s mamkou, která měla být celý víkend někde pryč. Což Annu uklidnilo, protože na seznamování se s potenciální tchyní se ještě úplně necítila.

 
Věděla, že se blíží k poslední zatáčce, za kterou se už jen po pár metrech nachází jejich dům. Začala být nervóznější a srdce jí začalo rychleji bít. Tak už je tady, opatrně zaparkovala před domem, rychle se ještě zkontrolovala v zrcátku, upravila si uvolněné prameny vlasů, vzala krabičku s muffiny, které upekla, aby nepřijela s prázdnou, a vystoupila z auta. Přítel právě vycházel z vrat a se slovy, že to pěkně našla, se k ní blížil, aby ji mohl přivítat. Jakmile jí dal pusu na přivítanou a Anna se ocitla v jeho objetí, všechna nervozita z ní rázem spadla. Najednou se cítila naprosto uvolněně, protože si byla jistá, že by právě teď nechtěla být nikde jinde na světě.

Přítel ji provedl po zahradě a po domě, ukázal jí, kde, co najde a kde se může převléct. Na terase u bazénu měl připravené nejen občerstvení v podobě ovoce a domácí limonády, ale i rozložená lehátka, ručníky, a dokonce nezapomněl ani na opalovací krém. Anna se musela smát a pochválit ho, jakou si s tím dal práci, že si připadá, jak někde na dovolené v hotelu.

Po tom, co celé odpoledne strávili střídavě v bazéně a na lehátkách, a pojídali ovoce a zmrzlinu, přítel rozpálil gril a připravil jí k večeři jeho specialitu. Po večeři ji vzal ještě na krátkou procházku, aby jí ukázal okolí. Pozdější večer a noc jim necháme jako jejich společné tajemství 😉

V neděli se probrali do krásného rána a přítel se rozhodl, že zajede pro čerstvou snídani do města. Zatím se Anna může v klidu probrat. Jen, co ho slyšela odjíždět, využila Anna samoty pro ranní hygienu a rychlou sprchu. Ještě se stihla trochu porozhlédnout po domě, ne, že by chtěla nějak šmírovat, spíš si prohlížela věci v přítelově pokoji a snažila si o něm dokreslit svůj obrázek. Brzy uslyšela parkovat před domem auto. To si s tou snídaní hodně pospíšil. Chtěla vyběhnout z domu a přivítat ho, ale hned mezi dveřmi se zarazila, před domem nestálo jeho auto. 


 
Viděla, jak z auta vystupuje žena, a z fotek v přítelově pokoji si rychle odvodila, že je to jeho mamka. Co teď? Má se někam schovat nebo utéct? Což byla trochu blbost, když před domem stejně parkovalo její auto. Tak super, asi se seznámení s potenciální tchyní nevyhne. Takhle si ho teda ale nepředstavovala. Určitě bude nadšená, když najde ve svém domě nějakou cizí holku samotnou. Ach jo, to nebude dobrý začátek jejich vztahu. Proč má vždycky štěstí na zvláštní a trapné seznamování s rodiči svých partnerů? To se jednou nemůže seznámit nějakým úplně nudným, standardním způsobem?

Z přítelova vyprávění už jeho mamku trochu znala, proto se bála její reakce ještě víc. Kdo by taky byl nadšený, když přijede domů a ve vlastním domě ho vítá cizí návštěva? Nakonec ale byla Anna dost překvapená. Po tom, co se představila a vysvětlila, co je zač, se k ní přítelova mamka začala chovat moc mile a byla ráda, že ji konečně poznává. Prý o ní syn pořád básní, až se bála, jestli si přítelkyni nevymyslel, aby měl klid od jejích řečí. 
 
Při čekání na přítele si pěkně popovídaly, Anna se dozvěděla pár pikantností z přítelova dětství, a přítel je přistihl právě uprostřed záchvatu smíchu. Nestačil se divit, zíral na ně, jak kdyby je viděl poprvé. Z jeho reakce bylo patrné, že měl z představení Anny své mamce také velký strach, ale nakonec se ukázalo, že byl úplně zbytečný.

Když odpoledne Anna odjížděla, musela sice přiznat, že takhle si víkend vážně nepředstavovala, ale nakonec dopadl, jak nejlépe mohl. A místo jednoho důležitého kroku ve vztahu, zvládli s přítelem rovnou dva za víkend. A vlastně jí to vůbec nevadilo, právě naopak. I když to tušila už dřív, teď si stoprocentně potvrdila, že to, co mají mezi sebou, berou oba opravdu vážně.

Komentáře