Jak se vaří krampoblouch







Z tohoto receptu budou mít velikou radost především maminky, které doma zrovna nemají ty úplně poslušné děti. Tak jestli nějakou takovou maminku znáte a čtete tento recept, honem jí ho doneste. A i když se možná na vás bude zpočátku dívat dost nedůvěřivě, okamžitě, jak toto vyzkouší, nebude vědět, jak vám má poděkovat.

U přípravy krampobloucha musíte být úplně sami. Takže děti, jestli nechodí do školky, šoupněte k babičce. Ale nezapomeňte je předtím vykoupat a použitou vodu odebrat do velkého hrnce. Budete ji k vaření potřebovat. Manžela, pokud není v práci, vyšlete na nákup s nekončícím seznamem položek, které slyší poprvé v životě. Vypněte si mobil, do přehrávače vložte své oblíbené CD a můžete začít.


Nejprve si připravte přísady, které k vaření budete potřebovat. Najděte 1 dílek stavebnice, se kterým si vaše dítě rádo hraje. Knížku, kterou mu právě čtete před spaním. Zubní pastu, kterou si čistí zuby. Pokud si je ještě nečistí, postačí nějaké tělové mléko nebo mastička. A hlavně nezapomeňte na jídlo, které vaše dítě nejí. Všechny věci si nanoste do kuchyně, aby byly po ruce.


Teď vezměte hrnec, kde máte vodu po koupání, dejte ho na plotnu a tu zapněte na 2. stupeň. Ještě než se začne voda vařit, ponořte do ní kostku stavebnice, kterou musíte přesně za 7 minut zase vyndat. Při celém procesu vaření čtěte z knížky nejoblíbenější pohádku vaší ratolesti. Pokud už uběhlo 7 minut a vy jste opatrně vyndaly dílek stavebnice, pokryjte dětskou lžičku silnou vrstvou zubní pasty nebo mastičky a seškrábněte ji do hrnce. Stále nezapomínejte na čtení, máte volné ruce, protože směs na plotně se zásadně nemíchá. A nakonec vhoďte neoblíbené jídlo vašeho malého raubíře.


Po chvíli čekání vám z hrnce, jako z Aladinovy lampy, vylétne malý skřítek krampoblouch, ale můžete si ho pojmenovat, jak chcete. A co s ním? Nelekejte se. Kdo to ještě nepochopil, tak jste si právě uvařily neviditelnou příručku k vašim dětem. Skřítek krampoblouch vám bude s dětmi pomáhat, hlídat je, našeptávat vám rady, když už nebudete vědět, co s nimi. A co je na něm nejlepší? Vidí ho jen ten, kdo ho uvařil. Takže si o vás bude každý myslet, že jste ta nejideálnější máma na světě.

Ilustrace: @market.a.rt 
 
Když už jste se na můj blog dostali pravděpodobně při hledání inspirace při psaní slohové práce na velmi známé téma Jak se vaří krampoblouch, co kdybyste si ode mě přečetli i nějaký článek s jinou tematikou?😉
 
Můžu vám doporučit třeba: 
 
Pomoc - povinná četba! nebo Povinná četba - pro snadnější výběr - pokud vás ve škole pálí i tohle
Rande s alergií nebo Požádal mě o ... - pokud se chcete zasmát 
A co teď?, Sama (se) sebou nebo Práce nebo vysoká? - pokud si nejste v něčem jistí
Vždyť věk je jenom číslo nebo Nejvzácnější přátelství - pokud máte chuť si přečíst něco milého
 
Přeju příjemné čtení a budu ráda, když mi dáte vědět, co jste si vybrali, a co se vám líbilo 😊

Komentáře